perjantai 20. toukokuuta 2016

Eilen aloiteltiin päivää auton valmistelulla luovutukseen ja tehtiin huoltoa. Puolilta päivin asenneltiin vetokoukkua ja loppu päivä renkaanvaihtoa. Suomi - Tanska peli oli alkanut 15.15 tätä aikaa, joten sain suomesta sentään viestiä, miten peli etenee. Aamulla oli Peter jo sanonu, että Tanska vie. Sanoin, että ei se kyllä. Näät sitten. Yritti 2-0 vaiheessa valehdella, että Tanska olisi saanut maalit aikaseksi.
No tänä aamuna kysyin, miten peli meni leveä virne naamallani ja hän vain tokaisi, ettei varmaan mitään kannata sanoa. Kova paikka hänelle näköjään. Asennettiin yksi vetokoukku ja ehdin aloittaa huoltoa, kun tuli aika lähteä. Oli tullut sähköpostia, että täytyi palauttaa pyörät Tradiumille kahdelta. Lähteminen oli kamalan haikeaa. Jätkät ei tietenkää ollu milläänsäkkään, mutta Frederikelle meinasi itku tulla. Sanoi, että tulee kamala ikävä ja onhan hän ollut minulle ainoa kaveri täällä. Hänen kanssaan pystyi puhumaan kaikesta. Luvattiin toisillemme laittaa viestiä myöhemmin. Ties vaikka nähtäisiin joskus.
Kirjoiteltiin myös arviointipaperit ja sopimukset, joten niitten kannalta asia pitäisi olla hoidossa. Bent toivotti minulle hyvää jatkoa ja antoi pussin, mikä oli täynnä kaiken näköistä. Esimerkiksi todella laadukkaan oloinen ja tehokas taskulamppua, nahkahanskat, lippalakkeja ja pipoja, matkalaturi... Kiitin kovasti kaikesta ja olen kyllä todella kiitollinen heille, että pääsin sinne työskentelemään. Parempaa ei olisi voinut toivoa. Pitivät hyvää huolta ja halusivat, että kaikki on mukavasti, ettei mikään tunnu kurjalta. Englannin kielen käyttö ei tuottanut ongelmia ja ohjeenannot tehtäviin ymmärsin hyvin. Virheitä ei ainakaan sattunut. Työpaikalla ei siis ollut ikinä kurjaa ja menin aina sinne tyytyväisin mielin.

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Tänään jatkettiin Suzukin jakopään kanssa. Siinä ei onneksi mitään ihmeempiä ollut. Suurin osa päivästä asenneltiinkin vetokoukkua ja Bjarne ilmestyi kuvaajan kanssa työpaikalle ja he ottivat minusta ja Frederikestä kuvia, mihin piti jopa melkein poseerata. Kuvat menevät kuulemma nettisivuille naisasentajista ja vaihto-oppilas jutuista. Annoin sitten luvat niihin ja sanoivat, että lähettävät kuvat sähköpostiin. Loppupäivä tarkistettiin uusia autoja asiakkaille luovutettavaksi.
Vein työpaikalle Fazerin Dumleja ja Pandan lakua. Sanoivat, että on taivaallisen hyvää ja jos he tulisivat suomeen käymään, niin saisivatko tuollaisia karkkeja joka päivä.

tiistai 17. toukokuuta 2016

Viikonloppu meni lätkää ja formuloita katsellessa. Kiva nähdä, kun suomalaiset pärjää. Maanantai oli myös vapaa. Täällä ei oikein välitetä illalla hiljaisuudesta. Viikonloppuna soittivat rakennuksessa musiikkia kovalla keskiyöhön asti ja kamala jumputus ja huutaminen. Toisaalta ei viitsi käytävään mennä huutamaan. Saatan olla vaan ainoa, joka menisi aikasin nukkumaan.
Tiistaina oli hiljaista aamulla. Piti vähän aika odottaa, että alkaisi asiakkaita ilmaantumaan. Asenneltii uusien autojen renkaita vanteille ja laitettiin juuri myyty Mazda valmiiksi asiakkaalle ajoon. Tarkistettiin rengaspaineet ja nesteet. Sitten asennettiin uuteen Suzukiin vetokoukkua ja poistettiin muoveja ja tarkistettiin nesteet. Tehtiin huoltoa vanhaan Suzukiin ja vaihdettiin alatukivarsi ja pätkä pakoputkea. Vaihdettiin myös jarrusylinteri taakse. Huomenna samaan autoon pitäisi jatkaa jakopään vaihtoa.

perjantai 13. toukokuuta 2016

Torstaina aamu alkoi renkaanvaihdoilla ja myöhemmin jatkui huolloilla. Vaihdettiin myös aika uuteen Mazdaan vasemman puolen peili. Oli kyllä toisaalta kiireetön päivä. Hommia ei ole enään ollut niin hyvin.
Mentiin firman kanssa syömään illalla ravintolaan, missä oli paistettua possua persiljakastikkeella ja on kuulemma jotain perinneruokaa täällä. Possu oli samaa osaa, mitä pekonikin on, mutta paksumpina siivuina. Ja se piti syödä käsin. Tai niin ne suositteli, koska leikkaaminen veitsellä oli mahdotonta. Reunat olivat niin kovat. Oli kyllä hyvää, mutta ehkä oli hieman kuivaksi paistettu. Jälkiruoaksi oli lettuja hillolla ja jäätelöllä. Oli ihan mukava ilta. Hieman tylsä minun osaltani, kun en tanskaa ymmärrä. Kysyivät, missä asun ja miten menen kouluun suomessa ja muuta. He googlettivat paikan ja ihmettelivät järvien paljoutta kartalla. Bent kuskasi minua sinne ja takas asuntolalle, kun matka oli kuitenkin 10km pitkä.
Perjantaina oli myös aamulla renkaanvaihtoja ja huoltoja. Loppua kohden työt väheni ja tinasin uudet liittimet etuvaloihin viimeisenä työnä.
Jim kyseli minulta, että menevätkö suomalaiset oikeasti alasti saunaan. En näe asiassa mitään ihmeellistä tietenkään ja tokaisin, että eihän sinne vaatteita pysty pukea. Hän myös kysyi, että eikö se ole vähän pervoa mennä alasti katselemaan toisia yhteiseen tilaan. En kyllä usko, että sen takia me saunaan mentäisiin. Muita tuijottelemaan. Tanskassa hänen mukaansa vain lihavat, vanhat ja rumat miehet menevät saunaan.

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Eilen oli perus renkaanvaihtoja ja huoltoja, eikä niihin tehty suuremmasti mitään ylimääräistä. Loppupäivästä aloiteltiin vetokoukun asennusta Suzukiin ja saatiin johdotus valmiiksi, kunnes päivä loppui.
Keskiviikkona jatkettiin aamulla samaista autoa. Pistettiin puskuri kiinni ja ja laitettiin kaikki verhoilut paikoilleen. Sitten olikin perus huolto ja renkaanvaihtoja. Jarrutkin putsattiin yhdestä autosta.
Kelit on ollut vieläkin lämpimät, joten kävelyillä olen viihtynyt työpäivien jälkeen. Kannattaa nauttia vielä, kun voi. On luvannut sadetta viikonlopulle.
Bjarne kävi katsomassa, miten minulla sujuu ja hänellä oli mukanaan opettajia pari suomesta katselemassa, miten hommat toimii. He olivat Porista ja ajattelin ensiksi, että ovat täkäläisiä, mutta osaavat sanoa suomeksi vain "moi". Sitten kävikin ilmi, että olivat ihan suomalaisia ja oli niin helpottuneen oloista päästä puhumaan suomea työpaikalla. Kun on tottunut, että puhutaan englantia töissä, niin meinasin koko ajan heillekkin sitä puhua. Täytyi muistutella, että suomen käyttö sallittua. Heillä on pari sähköasentajaa topissa täällä ja Bjarne ajatteli näyttää myös muittenkin suomalaisten työssäoppimispaikkoja.

maanantai 9. toukokuuta 2016

Perjantai oli kamalan hiljainen päivä. Vain muutama oli töissä ja ei töitä muutenkaan olisi ollut. Morten teki kytkinremppaa kaverinsa Hyundaihin, joten katselin sitä siinä vieressä ja autoin parhaani mukaan. Yksi renkaanvaihtokin tuli tehtyä
Viikonlopun viettoon pääsin ja on hyviä ilmoja pidellyt. Aurinko paistaa, eikä pilviä näy ja +25°C lämmintä. Kyllä on kelvannut. Olen käynyt kävelyillä ja nauttinut auringosta. Jääkiekkoakkin olen katsonut ja Leijonat sentään tähän asti kaikki matsit voittanut.
Maanantaina tein huollon Suzukiin ja Mazdaan, johon myös vaihdettiin etupalat-ja levyt.
Sitten vietiin se auto katsastukseen ja tuli hieman kiire. Piti ilmastointihuoltoki tehdä, mutta se siirtyi huomiselle. Päivän viimeiseksi työksi vaihdoin renkaat.

torstai 5. toukokuuta 2016

Keskiviikkona jatkettiin huoltoa Mazdaan ja vietiin se katsastukseen ja sai puhtaat paperit.
Sitten tehtiin muita huoltoja ja vaihdettiin renkaita loppupäivästä. Vietiin myös firman auto pesetettäväks.
Torstaina oli tietenkin vapaapäivä, koska helatorstai. Meni laiskotellessa ja leffaa katsoessa. Kävin myös kävelyllä, kun oli niin kaunis ja lämmin ilma. Huomenna taas töihin. Morten sanoi, että meinaa tehdä kytkinremppaa.